Inge van den Hoven tekent, boetseert en schildert wonderlijke creaturen. Deze zijn absurdistisch, soms zelfs afschrikwekkend maar toch heel toegankelijk door herkenbare beeldtaal, vaak met een flinke dosis humor.

Wat maak ik

Realistisch ogende figuren in keramiek, schilderijen en tekeningen. Deze worden door ongewone samenvoeging van lichaamsdelen en ledematen nieuwe persoonlijkheden. En mochten deze personages er “normaal” uitzien, dan bevinden ze zich in een vreemde situatie of gedragen ze zich eigenaardig.

Hoewel de figuren soms absurdistisch of zelfs afschrikwekkend ogen zijn ze toch heel toegankelijk door herkenbare beeldtaal, vaak met een flinke dosis humor.

Waar haal ik het vandaan

Als kind al vond ik alles wat een beetje anders of griezelig is al heel interessant. Zoals verhalen over heksen en geesten, vervormingen van het menselijk en dierlijk lichaam, rariteitenkabinetten, sprookjes, Middeleeuwse boekverluchtingen, woordspelingen, het abnormale in het dagelijks leven, de film Freaks van Tod Browning, het werk van Jheronimus Bosch. Die verwondering heeft me gelukkig nooit losgelaten en dat verwerk ik nu in beelden, tekeningen en schilderijen.

Ik ben dol op flauwe woordspelingen, je kunt me nergens voor wakker maken en als ik alleen nog onzin uitkraam moet er gewoon een boterham in. 

Met mijn man woon ik in Amsterdam, ik verzamel madeliefjes-oorbellen.


Atelier: 

Broedplaats Baggerbeest

Rudi van Danzigstraat 9, ruimte 9.3

1095PK  Amsterdam

Tel: 06 48447545

Mail: info@ingevandenhoven.nl

 

Wil je langskomen? 

Bel of app: 06 48447545

mail info@ingevandenhoven.nl

Tot ziens!

 


Wat vind je van mijn kunst?

Wat doet het met je?

Maakt het je aan het lachen of aan het huilen?

Denk je "Wat schattig, maar waarom heeft het een extra been nodig?"

Wil je meer benen?

Wil je het met iedereen delen of gewoon voor jezelf houden?

Heb je een werk van mij? En waarom?

 

Plaats hier je reactie: 

Reactie plaatsen

Reacties

Ross C Berman
een jaar geleden

‘Vandenhoven’s work is a charming blend of humor and horror. A litmus test for our willingness to see the adorable in the ugly.’

Adrie: 

Met veel plezier en bewondering kijk ik nog steeds naar de kleine figuren (olifant, uil en octopussy) die Inge voor ons maakte. Groots in klein formaat. 

 

Lotte:

Inge bekijkt de wereld op een onweerstaanbaar humoristische en verfrissende wijze. Haar realistische en surrealistische figuren verrassen keer op keer. Een echte aanrader voor fans van Museum Vrolik en boekverluchtingen met een moderne twist.

 

André:

Middels de kennis van de surrealistische beeldjes, nu eigenaar van een ambachtelijk vervaardigd boekwerkje. #1-100 The100dayproject is een verzameling van verbeelde taal, weliswaar in Inge's eigen werkelijkheid, maar toch.
Zie uit naar het vervolg

 

Walt:

Wat kan ik toch heerlijk verwonderd kijken naar het werk van Inge. De twist is geniaal. Haar tekeningen subliem. Toen haar eerste boekje met tekeningen uitkwam, mocht ik deze natuurlijk hebben. Komt het zien en laat de verwondering tot je komen. Goede investering geweest.

 

Sophie Monheim:

Ik ben fan! Fan van Inge haar universum die steeds verassend is, je de ene keer doet lachen en de andere keer doet huiveren. Haar fantasie is grenzeloos en ik hou van haar fantastische wezentjes!

 

Judith: Wat mijn aantrekt in jouw werk ik dat er altijd humor bij zit. En bijna altijd moet ik daar om lachen. Het laat een unieke manier van kijken naar de wereld zien, die ook humorvol is.

 

Kristine:

Ik vind de verfijnde manier van tekenen die je hebt heel mooi. Ik ben helemaal geflipt van je geestige ideeën en je uitvoering ervan is subliem! Je beelden zijn schitterend, alle verfijnde prachtige details zo gevoelig zijn ze ze lijken te leven! Ze raken me altijd. De ideeën die je hebt zijn out of this world. Vind mijn moeder ook.