Mondjes

Oorbellen

Kettingen

Bunnies

Oorbellen

Voetje en vuistje

Oorbellen

Borstjes

Van ieder verkocht borstjes-sieraad doneer ik €1 aan borstkankeronderzoek. 

Bijna alle vrouwen hebben twee borsten. Geen borst is hetzelfde, zelfs niet in een paar. Ze kunnen vreugde of pijn geven, trots of verdrietig maken. Ze kunnen staan voor vrouwelijkheid, lust en moederschap.

Vaak zijn borsten onderwerp van discussie. Bedekken of laten zien, en hoeveel dan? En wat als ze getroffen worden door een ziekte, hoe ga je er dan mee om?

Ik heb deze borstjes gemaakt om zichtbaar als sieraad te dragen. Hopelijk trekken ze de aandacht en geven ze aanleiding tot een goed en openhartig gesprek.

Ze zijn bescheiden van formaat omdat ik op een lieve manier de aandacht wil vestigen op borsten. Ik hoop dat mensen die ze dragen en mensen die ze zien met elkaar in gesprek gaan over borsten. Bijvoorbeeld over preutsheid die er rondom is. In religie maar ook in kunst. Het kan ook een mooie opening zijn naar een goed gesprek over borstkanker, wat voor veel mensen vaak moeilijk is om zomaar over te praten. 

Met humor probeer ik een serieuze boodschap af te geven. Borsten definiëren je niet als vrouw. Hebben of niet hebben, groot of klein, wees trots op hoe je eruit ziet.

Oorbellen

Kettingen

Dangling Dickies 

Het begon als een klein protest tegen opkomende preutsheid in de kunst. (En preutsheid in het algemeen.) Nu roep ik tegen iedereen: "Wil je m'n piemeltje zien?" Een grappig kleinood met een serieuze boodschap. 

 

Kettingen